Meneer van Zanten presenteert single voor Serious Request

Het voelt als een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de band. Tweeënhalve week voordat de dj’s van NPO 3FM het Glazen Huis in gaan, presenteerde Meneer van Zanten gisteravond zijn nieuwe single, speciaal voor Serious Request. Help me zoeken wat ik mis is een muzikaal statement over gescheurde gezinnen.

De zaal in het Stadscafé in Apeldoorn was afgeladen vol. Al snel werd de nieuwe single gespeeld en als slotnummer klonk het nog een keer. ,,Nu moeten we er nog mee aan de weg gaan timmeren”, beseft zanger Jos Berenschot. ,,Misschien dat we het nummer op de radio kunnen krijgen en het zou ook gaaf zijn om het op het grote podium op het Marktplein te kunnen spelen.”

Lees hier verder:
Meneer van Zanten presenteert Single (Stentor)

Single ‘Help me zoeken’ voor Serious Request is hier te beluisteren:

of te downloaden via iTunes:

 

 

Meneer van Zanten werkt aan single voor Serious Request

 

Vrijdag 27 oktober heeft Meneer van Zanten een nummer in de Soundvision Studio in Arnhem opgenomen dat speciaal geschreven is voor Serious Request. De opbrengsten van de singelverkoop (fysiek en via diensten als Spotify) zullen ten goede komen van Serious Request.

 Het nummer heet “Help me zoeken wat ik mis’ en gaat over een vader die door een grote dramatische gebeurtenis zijn zoon is kwijtgeraakt en alles op alles wil zetten om met hem herenigd te worden. Nadrukkelijk wordt in  het nummer de oorzaak van de splitsing in het midden gelaten (bomaanslag, komeetinslag, aardbeving) en gaat het niet (per se) om een gezinshereniging vanuit een oorlogsgebied naar Nederland. Centraal staat het wrede lot van het uit elkaar gerukte gezin en de roep om hereniging (‘Help me zoeken’).