Biografie

Meneer van Zanten. Een band waar genoeg over te vertellen valt. Dat kan ook niet anders, want Meneer van Zanten draait inmiddels al ruim tien jaar mee. Vijf muzikanten die weten waar ze het over hebben en die alleen maar eigen nummers spelen. Nummers in het genre “Nederlandstalige rock”, dat wel.

In 2003 kroop Meneer van Zanten uit de schaduw met het debuutalbum “Zomaar ineens”, waarvan de single “Daniëlle” afkomstig is. “Daniëlle” komt nog steeds regelmatig voorbij op diverse landelijke en regionale radiostations. Bovendien is ze vereeuwigd op enkele

gerenommeerde nederpop/rock-verzamel cd’s, zoals Nieuw Nederlands Peil 9 (2003) en Prachtpop (2008). Op die cd’s staat Meneer van Zanten (letterlijk) tussen de allergrootsten uit het genre: De Dijk, Blöf, Marco Borsato, De Kast en anderen. Daar is niets vreemds aan.

Meneer van Zanten klinkt zonder meer lekker op CD maar komt het best tot zijn recht op het podium. Het echte live-werk is het grote kenmerk van de band. Er is geen optreden van Meneer van Zanten dat niet tot ongeremd enthousiasme leidt bij het publiek. Er wordt on stage gezwoegd en gezweet, geschreeuwd en gefluisterd. Samen met het publiek. Zo moet dat, vindt Meneer van Zanten.

Radiostations vinden Meneer van Zanten een leuke stevig-vrolijke band, muziekcritici een belofte voor de toekomst. Zaaleigenaren en programmeurs van de live-podia vinden Meneer van Zanten altijd voor herhaling vatbaar. Waar dat allemaal uit blijkt? Uit het feit dat Meneer van Zanten gedraaid wordt zonder inspanningen van een manager (die heeft de band niet). Uit recensies van CD’s en optredens. En uit het feit dat Meneer van Zanten al drie keer speelde tijdens het Oerol-festival en op het Koetstockfestival en twee jaar achter elkaar in het voorprogramma van De Dijk in De Vereeniging in Nijmegen. En uit het feit dat Meneer van Zanten door het hele land heen wordt gevraagd om te spelen. Oh ja, videoclips worden gedraaid bij TMF nl en ook op internet wordt de band bekeken: bijvoorbeeld de clip van “Sinterklaas, ik mis m’n meisje”. Op YouTube alleen al meer dan 300.000 keer!

Deze wapenfeiten en meer hebben er voor gezorgd dat Meneer van Zanten inmiddels bij het Muziek Centrum Nederland (MCN) is opgenomen in de “De Muziekencyclopedie over Nederlandse muziek”.

Meneer van Zanten vindt Nederland leuk en groot genoeg. De band heeft geen buitenlandse ambities. Hoewel: een uitnodiging om in 2006 enkele weken in Canada te komen spelen tijdens het internationale Tulip Festival, kon natuurlijk niet worden afgeslagen. In Canada is het daarna nooit meer rustig geweest…

En zo gaat Meneer van Zanten zijn eigen gang. Geen Idols, X-Factor, Voice of Holland. Dat bestond allemaal nog niet toen ze begonnen. Wel veel power, plezier en passie, kortom:  rock ’n roll!!

In 2011 zag Vallen en Opstaan het levenslicht. Twaalf nummers met een inhoud zo breed als het leven zelf. Rock, een beetje ballad en een beetje luister. Songs die het verdienen gehoord te worden. Beleefd te worden. Thuis, in de auto, maar vooral: LIVE! Op het podium. Daar dus waar Meneer van Zanten.

 

Jos Berenschot – Zang
René van de Zande – Gitaar
Guido Sturre – Gitaar
Alwin Meenderink – Bas
Peter Stegeman – Drums